Blog

Diy gekleurde herfst bladeren

Bladeren verven

Herfst bladeren verven

Een van de mooie dingen aan de herfst zijn de gekleurde bladeren aan de bomen. Rood, oranje en geel zijn natuurlijk prachtige kleuren, maar wat als dit niet past bij jou interieur. Wat als je wel de herfst naar binnen wilt halen maar niet gebruik wilt maken van de standaard herfst kleuren. Vandaag laat ik jullie zien hou je (neppe) herfstbladeren aan kan passen op de kleuren die jij mooi vindt.

Bladeren verven 6

Benodigdheden

Voor deze diy heb je niet heel erg veel nodig. Als eerste heb je natuurlijk bladeren nodig om te verven. Ik heb hier gebruik gemaakt van de nep bladeren van de Action. Deze zitten met meerdere verpakt in een zakje voor nog geen euro. Als tweede heb je verf nodig. Om de goede kleur te krijgen kun je zelf je acrylverf mengen. Zo heb ik de rode en gele verf gemengd met een beetje witte verf om mooie pastel kleurtjes te krijgen. Als laatste heb je iets nodig om de verf mee aan te brengen. Ik gebruik hier het liefste foam kwasten voor omdat deze lekker makkelijk en snel werken.

Bladeren verven 2

Stap 1

Als eerste moet je een blaadje uitkiezen. Probeer hiervoor te gaan voor de iets lichtere gekleurde bladeren. Dit omdat lichtere bladeren minder door zullen schijnen. Leg de bladeren op een papiertje, let hier wel op dat dit papiertje gemaakt is van een glad materiaal. Dit omdat het blaadje vast zal blijven plakken aan normaal papier als het opdroogt. Wanneer je geen glad papier hebt kun je ook bijvoorbeeld een plastic zak gebruiken om ze op te laten drogen.

Bladeren verven 3

Stap 2

Als tweede stap ga je de bladeren verven. Denk hierbij dat je ook de onderkant een laagje verf geeft. Vooral als je deze bladeren bijvoorbeeld wil ophangen en je de achterkant komt te zien.

Bladeren verven 4

Stap 3

Wanneer je klaar bent met het verven hoef je ze alleen maar te laten drogen. Denk hierbij eraan dat de onderkant niet ergens vast aan blijft zitten.

Bladeren verven 5

Stap 4

Verf eventueel een paar bladeren meer in verschillende kleuren.

Bladeren verven

Resultaat

Wanneer je kaar bent is dit het resultaat, gekleurde herfst bladeren. Vervolgens kun je er mee doen wat je wilt. Lijst ze in, maak er een slinger van of hang ze ergens op. Hoe ik ze heb gebruikt laat ik jullie volgende week zien in een ander artikel. Denk er trouwens aan dat als je gewone verf hebt gebruikt dat deze niet watervast zijn. Gebruik ze dus niet buiten of in een omgeving waar ze nat zullen worden.

Foto van Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account