Halloween pompoenen schilderen

Het is bijna Halloween!

Misschien heb jij ook al je eigen plan gemaakt om voorbereid te zijn op 31 oktober. Zo ben ik samen met mijn moeder op pad geweest naar Gerbens pompoenen schuur in Bornerbroek om een paar mooie pompoenen uit te zoeken. Het leek mijn vriend en mij namelijk erg leuk dit jaar samen een pompoen uit te hollen. Helaas hadden we hier, onder andere door de voorbereiding op Kreadoe, geen tijd meer voor. Maar omdat we toch graag iets creatiefs wouden doen besloten we de pompoenen te beschilderen. We hebben onze pompoenen geschilderd met allerlei verschillende gezichten, de ene eng en de andere vrolijk. Een leuke activiteit om samen te doen in bijvoorbeeld de herfstvakantie!

Mijn bevindingen én tips

Zoals je vast wel hebt gemerkt, vind ik het heel erg leuk om pompoenen te beschilderen. Het is een creatieve activiteit die je leuk samen kunt doen, en waar je echt wat moois van kunt maken. Hieronder deel ik graag mijn bevindingen en tips met jullie!

1. Kies de juiste pompoen

De basis van een goede pompoenbeschildering is natuurlijk een goede pompoen. Kies bij voorkeur een ronde of ovale pompoen, want die zijn het makkelijkst om mee te werken. Vermijd pompoenen met rare uitsteeksels of gaatjes, want dan kan het beschilderen lastig worden.

2. Zorg voor de juiste verf

Je kunt natuurlijk met allerlei soorten verf aan de slag, wij gebruikten hiervoor verfstiften van de Action. Koop gewoon wat verschillende kleuren en je bent klaar om te beginnen. wel moeten we zeggen dat deze stiften niet heel goed waren. Enkele waren bijvoorbeeld al uitgedroogd waardoor we ze los moesten halen om de verf met een kwastje aan te brengen.

3. Maak je pompoen schoon

Voordat je gaat beschilderen, is het belangrijk om je pompoen goed schoon te maken. Vooral als je de pompoenen buiten, langs de weg hebt gekocht. Dit zorgt ervoor dat je geen gekke dingen onder de verf hebt zitten, die ook de verfstift kan blokkeren.

4. Bescherm je werkomgeving

Beschilder je pompoenen binnen, zorg er dan voor dat je werkomgeving netjes is. Leg bijvoorbeeld een oud laken of een stuk karton neer, zodat je niet per ongeluk iets vies maakt. Wij waren zelf namelijk iets te enthousiast, waardoor er enkele vlekken op tafel ontstonden. Dus leer van onze fout en leg even iets onder je pompoen.

5. Begin met een basiskleur

Als je een ingewikkeld design wilt maken, kan het handig zijn om te beginnen met een basiskleur. Kies bijvoorbeeld een lichte kleur als wit, en maak daarna verder met het echte design. Dit maakt dat de kleuren die je daarna gebruikt beter en helderder er uit komen te zien.

6. Wees creatief!

Het allerbelangrijkste bij pompoen beschilderen is natuurlijk dat je lekker creatief bent. Laat je fantasie de vrije loop, en maak iets waar je echt trots op kunt zijn! Zo maakte mijn vriend een griezelig konijn en ik juist een lieve versie. Welke vind jij het beste gelukt?

Als je klaar bent, is het tijd om te genieten van je prachtige pompoen! Zet hem bijvoorbeeld neer in de hal of in de woonkamer, en laat iedereen genieten van je mooie werk.

Ben jij door deze blog ook geïnspireerd geraakt en ga je dit zelf uitproberen? Tag mij dan in je bericht @acrealife

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account