Blog

Alles over alcohol markers

268Wat is het, wat kan je er mee en meer…

Misschien ben je ze al eens tegen gekomen alcohol markers. Ze zijn ineens bij meerdere winkels te verkrijgen en dat voor een steeds beter betaalbare prijs. Maar wat zijn dit eigenlijk voor stiften. Wat maakt deze stiften anders en waarom is het eigenlijk zo’s hype.

265

Wat is het

Alcohol markers zijn stiften op alcohol basis. Zoals met de meeste stiften zijn ook deze marker bedoeld om te kleuren. Wat dit soort markers echter zo speciaal maakt is dat je ze kan gebruiken voor kleurovergangen. Deze markers zijn namelijk gemaakt om schaduw en licht effecten aan te brengen in een tekening. de markers zijn vooral fijn om afbeeldingen in te kleuren. Denk aan eigen tekeningen, stempels, kleurplaten etc. Dit maakt het een ideale stift voor erg veel creatieve hobbyisten.

268

Alchol markers vs gewone stiften

Wanneer je alcohol markers gaat vergelijken met gewone stiften merk je enkele dingen gelijk op. Als eerste verdeeld de kleur veel gemakkelijker en krijg je eenvoudiger een egale kleur. Echter wanneer je met een iets donkere kleur schaduw aan wil brengen merkt je het grootste verschil. Bij gewone stiften merk je dat je niet meerdere keren over hetzelfde stukje heen kan. Met alcohol merkers kan dit makkelijker. Ook kun je bij de markers de kleuren in elkaar over laten lopen. Iets wat bij de gewone stiften niet kan. 264

Het verschil in beeld

Wanneer je naar de bovenstaande foto kijkt zie je misschien al iets beter wat ik bedoel. Bij de linker kant heb ik gewone stiften gebruikt en rechts de alcohol markers. Ondanks dat het papier niet het beste papier is voor de markers zie je toch een duidelijk verschil. Je ziet dat rechts meer schaduw is aangebracht doordat je kan werken met meerdere kleuren. Ook zie je minder harde lijnen, bijvoorbeeld bij het vuur wanneer je kleuren in elkaar laat overlopen. Daarnaast blijft het papier beter heel en is het eindresultaat egaler en ziet het er netter uit.

267Waarom nu ineens de grote hype

Zoals ik al vertelde is copic het merk van de alcohol markers. Het enige nadeel met deze markers is de prijs. Voor deze markers ben je namelijk makkelijk 3-7euro per marker kwijt. Voor veel hobbyisten waaronder ik zelf een groot bedrag. Zeker als je bedankt dat voor een mooie licht/schaduw effect je 3 markers per kleur nodig hebt. Nu opeens zie je echter dat veel merken uit komen met goedkopere varianten. Deze verschillen zeker van de duurdere copic markers (bijvoorbeeld navulbaar of niet, verschil in punten) maar zorgen ervoor dat alcohol markers ineens beschikbaar komen tot al die mensen voor wie het eerder te duur was. Juist ook omdat deze markers voor zo veel verschillende hobby’s zo fijn te gebruiken zijn.

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat ik dit artikel schreef. Ik merk echter dat er nog steeds veel vraag naar is. Daarom komt er in januari een nieuw artikel over alcohol markers. Hierin wil ik ook graag jullie vragen beantwoorden. Laat deze daarom ook zeker achter in een reactie hieronder.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account