Blog

Beginners snail mail maken, tips

snail-mail-beginners-1-2Creatieve snail mail voor beginners:

Liet ik je eerder al zien wat snail mail is en hoe divers het eigenlijk is geef ik vandaag tips over hoe je zelf een creatieve snail mail kan maken.snail-mail-beginners

Papiertjes

Zelf begin ik vaak bij het uitzoeken van een paar leuke papiertjes en een basis om de snail mail op te maken. Bij dit voorbeeld koos ik voor een simpele blauwe kaartbasis met afgeknipte hoekjes. Verder koos ik twee papiertjes die mij er wel leuk bij leken.snail-mail-beginners-1-1

Elementen toevoegen

Vervolgens ben ik dingetjes gaan toevoegen. Ik knipte vormpjes uit het papier, maakte een kader met stempels en gaf de zijkant iets aandacht door een simpel patroon te tekenen. Je kunt hierbij net gebruiken wat jij thuis hebt liggen. Of teken/schilder zelf leuke dingetjes die je toevoegt. Je kan het net zo maken als je zelf wilt.snail-mail-beginners-1-2

Vakjes, flapjes en versieren

Hetzelfde doe je ook met de binnenkant. Voeg vakjes en flapjes toe voor een leuk effect en een plak voor cadeautjes en je brief. Versier het vervolgens met stempels, stickers of papier. Cadeautjes die leuk zijn om toe te voegen zijn spulletjes die een ander ook zou kunnen gebruiken bij het maken van een snail mail. Bijvoorbeeld stickers, plaatjes, washi samples etc. snail-mail-beginners-1-4

Washi tape

Een flapje maak je door twee stukjes papier aan elkaar te bevestigen door middel van washi tape. Dit zorgt voor een extra leuk effect aan je snail mail. En het geeft je ook een extra plek om bijvoorbeeld een berichtje of cadeautje te plaatsen.snail-mail-beginners-1-3

Aanpassen naar smaak

En dit is hoe je een simpele snail mail maakt. Met deze stappen kun je helemaal je eigen snail mail maken die leuk past bij degene voor wie jij hem maakt. Je kunt allerlei dingen toevoegen en verschillende technieken gebruiken. Bijvoorbeeld mixed media elementen, verf, inkt, handlettering, scrapbook etc.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account