Blog

De Creatieve hobby van Heger; Tekenen

Over de Creatieve hobby van, met dit keer Heger!

Op creatief gebied zijn er super veel hobby’s te vinden. Sommigen bekend, anderen iets minder. In de serie “De creatieve hobby van…” nemen we een kijkje bij de hobby’s van verschillende creatievelingen. Dit keer is dit Heger met haar hobby (dieren) tekenen. Een creatieve hobby waar ik zelf ook super graag mee bezig ben. Maar het leukste met tekenen is dat iedereen toch weer een eigen stijl heeft, dus hoe leuk is het om een keertje iemand anders hierover te laten vertellen!

Wie ben ik

Ik ben Heger, afgestudeerd criminoloog, creatieveling, reis gek en dol op konijntjes (en andere dieren). Op mijn site https://crimitivity.nl schrijf ik over deze passies. Ik ben nieuwsgierig en probeer daarom vrijwel alle creatieve hobby’s uit. De laatste tijd ben ik veel bezig met tekenen en aangezien ik voor dit stukje één hobby mag uitkiezen, is dat dan ook de meest logische en dan in het bijzonder het tekenen van dieren.

Hoe het allemaal begon

Lang geleden (ik zat nog op de basisschool) volgde ik een teken- en schildercursus waar ik ontzettend veel plezier aan heb beleefd en veel geleerd heb. Ik heb geleerd met onder andere houtskool, oliepastel en olieverf te werken. Maar de belangrijkste les die ik daar geleerd heb, is waarschijnlijk: “niet zo kritisch zijn op jezelf, van een afstandje bekijken!” Ik schilderde daar een mooie papegaaiduiker, die ik helaas ben kwijtgeraakt tijdens een van de verhuizingen. Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik eindelijk een nieuwe papegaaiduiker geschilderd, deze keer met aquarel.

Opnieuw het tekenen opgepakt

Na die cursus heb ik, op wat doodlen na, weinig getekend. Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik het tekenen weer opgepakt. Ik geniet enorm van het schetsen en als ik tevreden ben met de schets werk ik deze verder uit. Vaak teken ik dieren soms van een zelfgemaakte foto, zoals onderstaande geitjes, en soms uit mijn hoofd. Voor de uitwerking gebruik ik verschillende media, soms tegelijk (mixed media), maar meestal los van elkaar. Ieder medium vergt weer een andere manier van werken en biedt nieuwe mogelijkheden. Aquarel vind ik leuk vanwege de transparantie en dat je het op kan bouwen in meerdere lagen. Brushmakers vind ik fijn vanwege de mooie heldere kleuren.

Niet alleen dieren op papier

Ik vind het niet alleen leuk om dieren te tekenen, maar ik heb ook graag zoveel mogelijk dieren om me heen. Met onze katten Lizzy & Jojo en konijnen Flappie & Muis is er altijd wel iemand in voor een fijne knuffelsessie. Daarbij zijn dieren dankbare objecten om te tekenen. Ze zullen nooit de pose aannemen die jij zou willen en zijn altijd lekker zichzelf.

Maar zien…

Meer zien van Heger, volg haar dan ook zeker op haar blog en sociale media! Deze kun je vinden onder de naam crimitivity. Ik vond het in ieder geval super leuk om over haar hobby te lezen en al die prachtige tekeningen te zien!

ZELF MEEDOEN?

Lijkt het jou zelf ook leuk om op mijn blog iets te vertellen over jou creatieve hobby. Meld je dan nu aan! Dit kan door een mailtje te sturen naar acrealife@outlook.com. Vertel hierin wie je bent en over welke hobby jij graag zou willen schrijven! Elke creatieve hobby is welkom, of je nu beginner of gevorderd bent. Een bekende of minder bekende hobby hebt. Iedere hobby is uniek en verdient het om gezien te worden!

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account