Blog

De creatieve hobby van Mieke; peg dolls

Mieke vertelt over haar hobby

Op creatief gebied zijn er super veel hobby’s te vinden. Sommigen bekend, anderen iets minder. In de serie “De creatieve hobby van…” nemen we een kijkje bij de hobby’s van verschillende creatievelingen. Dit keer is dit Mieke, die iets komt vertellen over haar hobby peg dolls maken. Een super mooi verhaal over een hobby waar ik nog nooit van had gehoord. 

Hoe het begon

Ik ben Mieke, ben getrouwd met Maarten en ik woon in België. Ik ben kleuterjuf in een wijkschooltje met 2 kleuterklassen en ben dus zowel thuis als op mijn werk creatief bezig. Op een keer zag ik op Instagram een foto van een kleuterjuf in Nederland waarop houten popjes stonden bij een prentenboek. Zij had die popjes zelf geschilderd in personages uit dat boek. Het leek mij een super leuk idee en ging hier meer over opzoeken. Zo maakte ik kennis met “peg dolls”. Ik kocht 2 houten pionnen in een knutselwinkel in de buurt om het ook eens uit te proberen. Dit zijn mijn eerste twee peg dolls ooit en… het werden er al snel meer! Het is vrij nauwkeurig werk, maar ik vind het rustgevend om te doen.

Het verhaal achter de piraat

In november 2016 kreeg ik een beroerte waardoor mijn rechterarm verlamd werd. Beetje bij beetje kwam mijn gevoel terug, maar de verlamming bleef in mijn vingers hangen. Ik kon enkele maanden niet meer gaan werken en helaas kon ik tijdens het thuisblijven ook geen peg dolls maken, want ik kon niet meer fijn werken. Na veel oefenen en wekelijks naar de kinesist (wat ik nog altijd doe), durfde ik het aan om terug een houten popje vast te nemen en te proberen, zo ontstond de piraat. Het ging iets moeilijker, stroever en trager dan voordien, maar… het lukte! Ik was blij en het was meteen ook een goede oefening om mijn fijne motoriek te stimuleren.

Samen schilderen in de pauzes

Ondertussen heb ik er 30 en er liggen nog blanco popjes te wachten om geschilderd te worden. De kleuters in mijn klas vinden het leuk om er mee te spelen en mijn collega’s vinden het helemaal geweldig. Zo heb ik enkele van hen ook aangestoken met deze hobby, gezellig! Voor Kerst maakte één van mijn collega’s voor mij de Gruffalo, uit het gelijknamige prentenboek. Een andere collega bestelde ook peg dolls, waaronder sneeuwmannetjes, die we samen geschilderd hebben tijdens de pauzes. Misschien kan ik iemand van jullie nu ook overtuigen om het eens te proberen? 🙂

Een inspirerend verhaal!

Ik wil Mieke nog een keertje heel erg bedanken voor haar verhaal. Ik vond het super inspirerend om te lezen.  En wat een leuke hobby heb jij eigenlijk gevonden, ik snap helemaal dat je collega’s zo enthousiast zijn! Wat fijn ook dat je toch je hobby weer hebt op kunnen pakken na zo’n moeilijke periode!! Ik hoop nog regelmatig mooie werkjes van je tegen te komen!!

Zelf meedoen?

Lijkt het jou zelf ook leuk om op mijn blog iets te vertellen over jou creatieve hobby. Meld je dan nu aan! Dit kan door een mailtje te sturen naar acrealife@outlook.com. Vertel hierin wie je bent en over welke hobby jij graag zou willen schrijven! Elke creatieve hobby is welkom, of je nu beginner of gevorderd bent. Een bekende of minder bekende hobby hebt. Iedere hobby is uniek en verdient het om gezien te worden!

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account