Blog

DIY budget kerstkaart maken

Kerstkaart DIY9

Kerstkaartjes maken

Misschien ben ik een beetje vroeg maar omdat ik rond december waarschijnlijk midden in de verhuizing zit deel ik vandaag met jullie een super simpele manier om deze leuke kerstkaarten te maken. Super leuk om zelf of samen met je kinderen te maken. Want wat is er nu leuker dan een handgemaakte kerstkaart met kerst.

Kerstkaart DIY1

Benodigdheden

Wat je nodig hebt om deze kerstkaart te kunnen maken zijn blanco kaarten, verf en tape. Ik heb gebruik gemaakt van dunne en bredere tape beide van de Action. De verf heb ik aangebracht met een foam kwast.

Kerstkaart DIY2

Stap 1, Tape toevoegen

Het eerste wat je moet doen is met de tape een driehoek op je papier maken. Dit is de basis vorm van je kerstboom. Vervolgens kan je met de dunnere tape een patroon in de kerstboom maken. Op alle plekken waar de tape zit komt dan geen verf waardoor daar de achtergrondkleur er door heen komt.

Kerstkaart DIY3

Stap 2, Verven

Wanneer je de tape hebt opgeplakt zoals je wou hebben hoef je alleen nog maar de verf over de driehoek te schilderen. Het makkelijkste is om dit met een stippelende methode aan te brengen. Dit voorkomt dat je per ongeluk het tape verschuift waardoor er kromme lijnen kunnen ontstaat.

Kerstkaart DIY4

Stap 3, tape verwijderen

Vervolgens hoef je alleen maar het tape van de kerst kaart af te halen en dan is je kerstkaart al weer klaar.

Kerstkaart DIY5

Resultaat

Het resultaat is een simpele kerstkaart. Ik vind het strakke zelf erg leuk en je kan deze kerstkaart erg snel maken, handig dus als je er meerdere wil maken. Hieronder geef ik nog 3 verschillende variaties om je nog net iets meer inspiratie te geven hoe je dit met een kleine aanpassing net er iets anders uit kan laten zien

Kerstkaart DIY6

Variatie 1, Ander kleurtje

Als eerste kan je andere kleuren verf of kaarten gebruiken. Bij deze twee voorbeelden heb ik gebruik gemaakt van metallic verf. door andere kleuren te gebruiken ziet het resultaat er net weer even anders uit.

Kerstkaart DIY7

Variatie 2, Details toevoegen

Bij deze twee kaarten heb ik een groet toegevoegd door middel van een stempel toegevoegd. Ook heb ik bij deze kaarten een stam toegevoegd, hierdoor zien ook de bomen er net iets anders uit.

Kerstkaart DIY8

Variatie 3, Boom versieren

Bij deze twee laatste zie je dat je ook de bomen nog kan versieren. Bij de eerste heb ik dit gedaan met pailletten en washi tape. Bij de tweede heb ik zelf met een stift enkele dingen ingekleurd.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad en misschien zelf ook ideeën hebt opgedaan voor het maken van kerstkaarten.

Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account