Blog

Diy cactus sleutelhanger van ducktape

De cactussen trend

Cactussen, ik vind ze geweldig. Zowel levend alg geïllustreerd op bijvoorbeeld een kaartje ik wil het. En ik ben niet de enige, want cactussen zijn nog steed super trendy. Daarom besloot ik om vandaag zelf een cactus diy te maken. Namelijk deze super leuke sleutelhangers van duck tape. En natuurlijk leg ik jou precies uit hoe je dit moet doen!

Wat heb je nodig;

  • Duck tape; sheets of rollen
  • Mod podge
  • Kwast
  • Watervaste stift (sharpie)
  • Schaar
  • Sleutelhanger ring en oogjes
  • Papier en potlood/pen

Bovenstaande producten zijn bijvoorbeeld te koop bij pipoosdehobbyhoek of andere hobbywinkels

Stap 1, schetsen van je ontwerp

We beginnen met het schetsen van je ontwerp op papier. Ik koos hier om een cactus te maken, maar je kan alles tekenen wat jij leuk vind. Maak het jezelf echter niet te moeilijk! Hoe meer kleur vlakken hoe lastiger het wordt. Bedenk ook dat je bij het aan elkaar plakken een extra stukje nodig hebt. Zoals je bijvoorbeeld ziet bij de cactus op het volgende plaatje

Stap 2, uitknippen en meten

Wanneer je de tekening af hebt knip je hem in stukken. Zelf heb ik hierbij gekozen om de tweede cactus te gebruiken en het eerste mandje. Wanneer je dit hebt gedaan meet je af hoeveel duck tape je nodig hebt. Van elke kleur heb je twee stukjes duck tape nodig en deze knip je ruim, in een vierkantje af.

Stap 3. Plakken en knippen

Vervolgens plak je de kleuren duck tape op elkaar. Probeer dit zo voorzichtig mogelijk te doen, zodat je geen lucht bubbels krijgt tussen de lagen in. Vervolgens kan je je figuurtje uitknippen. Dit gaat vrij eenvoudig omdat je nu geen last meer hebt van plakkerige kant van de duck tape.

Stap 4, Nieuwe kleur toevoegen

Hetzelfde doe je ook bij je tweede kleur. Echter is het hierbij belangrijk dat je ook de cactus er tussen plakt. Je doet hierbij dus eerst een laagje roze, vervolgens plak je daar het extra stukje cactus op en daarna voeg je nog een stukje roze toe. Als laatste knip je dan ook de roze tape op maat. 

Stap 5, lijnen toevoegen en beschermen

Nu kun je beginnen met het versieren van je figuurtje met een watervaste stift. Voeg de lijnen toe en maak bijvoorbeeld een gezichtje. Wanneer je klaar bent voeg je een laagje mod podge toe. Dit zorgt voor een doorzichtig beschermend laagje over je project.

Stap 6, aan je sleutel bevestigen

En dan hoef je alleen nog maar een gaatje te maken en je haakjes vast te maken. En dan is je sleutelhanger al klaar. Super simpel eigenlijk, en erg leuk om te doen.

(Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door Duck tape. Meer informatie over opgestuurde producten; lees dan mijn disclaimer)

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account