Blog

Diy, Duck tape etui/kussentje maken

Duck tape uitproberen

Bij Creaweekend Hardenberg stond er dicht bij onze tafels een stand met hierin allemaal producten van duck tape. Niet alleen kon je deze kopen, ook kon je hier enkele leuke spulletjes zelf maken. Helaas had ik op de beurs zelf niet genoeg tijd om er mee aan de gang te gaan. Super enthousiast was ik dan ook toen ik een mail kreeg met de vraag of ik Duck Tape thuis uit wou proberen. Dit wil ik natuurlijk wel, en daarom deel ik vandaag een van mijn eerste echte duck tape projectje. 

Wat heb je nodig?

  • Duck tape/ ducklings (smalle ducktape), onderandere te koop bij pipoos of dehobbyhoek
  • Hersluitbare zakjes, ik gebruik twee verschillende maten zakjes van de Ikea
  • Schaar
  • Rietje, voor als je hem op wilt blazen als kussentje

Versieren met Ducktape

Het eerste wat je doet is de voor en achterkant van het zakje beplakken met de duck tape. Ik heb hier ervoor gekozen om twee verschillende kleuren tape te gebruiken. Wanneer je een kleiner etui wil kan je ervoor kiezen om de onderkant eraf te knippen. Hierna kun je met de duck tape de onderkant dicht maken. dit doe je door bij de voorzijde de tape half op te plakken en de andere helft om te vouwen/plakken naar de achterzijde. (let op wanneer je hem korter maakt kan je er geen kussentje meer van maken. 

Zijkanten afwerken

Op het einde knip je de zijkanten netjes af en is je etui al klaar. Doordat je het hebt gemaakt van een hersluitbaar zakjes kun je hem eenvoudig open en dicht maken. Ook kan je zelf dus bepalen hoe groot je heb maakt. Ideaal wanneer je net zoals ik zelf graag je hobby materialen mee naar buiten neemt.

Of maak er een kussentje van

Ook kan je er dus een kussen van maken. Dit doe je door een rietjes in de open kant te steken. Deze maak je vervolgens zo goed mogelijk dicht met het rietje er nog in, zodat er zo weinig mogelijk lucht uit het kussentje kan ontsnappen. wanneer je dit hebt gedaan kan je het kussentje opblazen. doe dit snel en hersluit het kussentje ook snel nadat je het rietje eruit hebt gehaald. 

Heb jij nog tips voor het werken met duck tape?

En zo maak je dus eenvoudig een eigen etui of kussentje met duck tape. Hebben jullie nog tips wat je allemaal nog meer kan maken met duck tape? Wil er namelijk graag nog meer mee aan de slag en tips zijn altijd welkom.

(Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door Duck tape, meer informatie hierover lees dan mijn disclaimer)

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account