Blog

Diy eierdopjes versieren met porselein stiften

Porselein stiften gebruiken

Op het creaevent van Heutink volgde ik al een workshop voor het handletteren op een mok. Super leuk en meteen ontstonden er bij mij allemaal ideeën van wat ik nog meer met de stiften kon doen. Ik kocht dan ook meteen twee pakjes met de porselein stiften en ging er thuis mee aan de slag. vandaag laat ik mijn eerste creatie zien die ik thuis maakte, deze vrolijke eierdopjes. 

Benodigdheden

  • Porseleinen eierdopjes, deze komen van de Xenos
  • Porselein stiften, ik heb twee pakjes van 6 stiften van het merk Edding
  • Oven
  • Schets/printer papier
  • potlood
  • Carbon papier, optioneel
  • Schilder, optioneel

Schetsen en afbeelding kiezen

Ik begon met het schetsen van verschillende afbeeldingen op printer papier. Best lastig, omdat op de eierdopjes geen grote afbeeldingen past. Uiteindelijk koos ik voor dit haasje in een ei. Deze knip je dan uit en plak je samen met een stukje carbon papier op het eierdopje. Het carbon papier leg je hierbij onder de afbeelding met de onbedrukte kant naar onderen. 

Afbeelding kopiëren

Met het carbon papier kan je namelijk afbeeldingen “kopiëren” op een ander oppervlak. Dit doe je door met een potlood over de lijnen heen te gaan. Hierdoor geeft het papier als het ware af, waardoor je de afbeelding terug zal zien op je eierdopje. Dit hoef je natuurlijk niet te gebruiken, maar is zeker een handig hulpmiddel wanneer je iets moeilijkere afbeeldingen wilt gebruiken. 

carbon papier, handig hulpmiddel

Vervolgens kan je met stiften jou afbeelding gaan inkleuren en omlijnen. Zelf doe ik dit door eerst de zwarte lijnen te zetten en hierna kleur toe te voegen. Wanneer je tevreden bent ken je de eierdopjes fixeren door ze af te bakken in de oven. Gebruik hiervoor de aanwijzingen die bij jou stiften staan. Wanneer ze zijn afgebakken kan je eventuele vlekjes en strepen van het carbon papier verwijderen., deze zullen namelijk niet mee bakken. En dan zijn je eierdopjes klaar om te gebruiken.

Heb jij al eens porselein stiften gebruikt? Zo ja, wat heb jij gemaakt?

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account