Blog

Diy eigen kerstkaart maken

diy-kerst-kaart-2016-1-4Handgemaakte kerstkaart

Er zijn honderden super leuke kerstkaarten te koop. Of je ze nu in een winkel koopt of liever online bij kleinere webshops. Maar het allerleukste is natuurlijk toch wel een handgemaakte kerstkaart. Vandaag laat ik je een simpele kerst kaart zien die je snel en makkelijk zelf kan maken.diy-kerst-kaart-2016-1-1

Benodigdheden

Voor deze kerstkaart heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Naast een witte basis kaart en een fineliner heb je namelijk alleen wat verf of inkt nodig. Welke verf je het liefste wilt gebruiken kun je zelf bepalen (zolang je er maar overheen kan schrijven met een fineliner), zelf vind ik waterverf of inkt het mooiste effect geven. diy-kerst-kaart-2016-1-2

Stap 1, inkleuren

De eerste stap is het kleuren. Misschien een beetje raar dat je met de kleur begint maar dit voorkomt dat je fineliner gaat blenden met de kleur. eigenlijk is het heel simpel, het enige wat je moet doen is driehoekige vormpjes te kleuren op je kaart.

diy-kerst-kaart-2016-1-3

Stap 2, slingers toevoegen

Vervolgens kras je met de fineliner een “slinger” over de kerstboompjes heen. Wanneer je van een simpele kerstkaart houd zou je het hierbij kunnen laten. Maar je zou de boom ook kunnen versieren.

diy-kerst-kaart-2016-1-4

Enveloppen en patroonpapier

Zo heb ik ervoor gekozen om een gele ster toe te voegen aan de boom en om er merry Christmas bij te schrijven. En hiermee is je kaart ook al weer klaar. Zo als ik al vertelde is het geen moeilijke kaart om te maken, ook zou je dezelfde techniek toe kunnen passen op bijvoorbeeld een saaie enveloppen of voor het maken van een patroon papiertje.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account