Blog

DIY Kerstbal

Kerstbal DIY

Kerstballen diy

Vorig jaar maakte ik deze kerstballen. Omdat ik al mijn oude artikelen had verwijderd plaat ik nog een keertje deze diy. Dit omdat ik hem toch nog iets te leuk vind om in de prullenbak te laten zitten.

Kerstbal DIY 1

Benodigdheden

Wat je nodig hebt zijn eigenlijk alleen iets nep sneeuw (of keukenzout), een doorzichtige kerstbal, een draadje en een leuk figuurtje. De figuurtjes heb ik zelf uitgeknipt uit een leuk papiertje van een knutsel blok van de Action. Action verkoopt meerdere van deze blokken vol met leuke patroontjes en figuurtjes die ideaal zijn voor verschillende knutselwerkjes. Wanneer je dit niet hebt kun je ook zelf figuurtjes van internet uitprinten en deze gebruiken.

Kerstbal DIY 2

Stap 1, figuurtjes zoeken

Ik koos dus voor dit patroontje met meerdere figuurtjes erop. Het voordeel van dit patroontje was dat het ook een spiegelbeeld figuurtjes bevatte. Dit is handig omdat je het dan later mooier op elkaar kan plakken.

Kerstbal DIY 3

Stap 2, uitknippen

Zoek dus een afbeelding voor de voor en achterkant. Wanneer je een afbeelding hebt gevonden knip je deze uit. Probeer dit zo dicht mogelijk bij de randjes te doen zodat je niet teveel overlapping krijgt bij het eindresultaat.

Kerstbal DIY 4

Stap 3, voeg een draadje toe

wanneer je afbeelding is uitgeknipt plak je de twee helften aan elkaar met tussen de twee afbeeldingen een draadje.

Kerstbal DIY 5

Stap 4, samenstellen

Het enige wat je vervolgens nog moet doen is alles samenstellen. Dit is eigenlijk best simpel. Je doet iets nep sneeuw in je kerstbal en vervolgens rol je het figuurtje op zodat het in de kerstbal past. Om hem weer in een mooie vorm te krijgen kan je het beste een wattenstaafje pakken en het figuurtje even tegen het glas van de kerstbal duwen. Zo wordt hij mooi recht en vult het je kerstbal.

Kerstbal DIY 6

Stap 5, vastknopen

Vervolgens doe je het draadje door het gaatje aan het bovenkantje en bind je het draadje op de goede lengte op bovenstaande manier vast. Dit is belangrijk omdat anders je figuurtje in de bovenkant gaat hangen.

Kerstbal DIY 7

Wanneer je dit hebt gedaan is je kerstbal al weer klaar en kun je hem ophangen. Deze DIY is erg makkelijk en leuk om te maken en kan met erg veel verschillende figuurtjes gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan vogeltjes, hertjes of de kerstman . Wat vinden jullie van deze kerstballen en hebben jullie zelf ook nog een leuke DIY voor de kerstdagen?

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account