Blog

DIY Moederdag kaartje met scheerschuim

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.11Marmer effect

Het is bijna weer zover, Moederdag. De dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten. En hoe kan je je moeder nu beter verassen dan met een handgemaakte kaart. Vandaag deel ik met je hoe je deze mooie kaartjes met marmert effect zelf kan maken.

Edit moederdag 2017, wist je dat je met jou moederdag creatie een leuke prijs kan winnen? Doe dan mee met de moederdag challenge op mijn Facebook pagina!

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.1

Wat heb je nodig;

  • Bakje om de scheerschuim in te doen (of deksel schoenendoos)
  • Scheerschuim
  • Stiften (waterbasis)
  • Witte kaarten
  • Stickers (optioneel)
  • Wegwerp lepels
  • Water en kwastje
  • Vuilniszak (door midden geknipt) voor het beschermen van je tafel en het makkelijk opruimen

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.2

Stap 1: Scheerschuim toevoegen

Als eerste voeg je de scheerschuim toe aan je bakje. Ik heb ervoor gekozen om hiervoor een deksel van een schoenendoos te gebruiken (Instaswap doos). Deze kun je namelijk makkelijk weggooien als je klaar bent. Voeg dus je scheerschuim toe en verdeel het met de lepel. Dit zodat je een gelijke laag krijgt van scheerschuim

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.3

Stap 2: Kleur toevoegen met stiften

Om de kleur van de stiften te kunnen toevoegen moet je de inkt verdunnen met een beetje water. Dit doe je door met de stift op de lepel te kleuren. De inkt op de lepel kun je verdunnen door met het kwastje een druppel water toe te voegen.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.4

Stap 3: Voeg de kleur toe aan het scheerschuim

Vervolgens druppel je de inkt op het scheerschuim. Hierbij kan je zelf kiezen welke kleuren je leuk vindt en hoeveel kleuren je wilt toevoegen.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.5

Stap 4: Kleur verdelen

Nu komt het leuke gedeelte namelijk de kleur verdelen over het scheerschuim. Dit doe je door met de achterkant van de lepel figuurtjes te maken in het scheerschuim. Doe dit net zo lang tot jij denkt dat het patroon goed is.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.6

Stap 5: Kaart afplakken

Als je wilt kun je een sticker op je kaart plakken. de plek waar je de sticker plakt zal geen kleur oppakken en hierdoor krijg je een plek om iets te schrijven. Dit is echter optioneel en kan je ook weglaten. Let er ook op dat de sticker niet te goed plakt, dit kan er voor zorgen dat je papier scheurt

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.7

Stap 6: Kaartje in scheerschuim drukken

De volgende stap is om je kaart in het schuim te drukken. Let hierbij erop dat je de kaart goed aandrukt zodat de hele voorzijde goed bedekt is met schuim.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.8

Stap 7: Schuim verwijderen

Vervolgens haal je de kaart uit het schuim. De schuim haal je er eenvoudig af met een klein stukje karton die je over de kaart schuift. Deze schuim kun je weer in je bakje doen om later nog een keer te gebruiken. Het beetje schuim dat op de kaart blijft zitten haal je vervolgens weg met een keukenrol doekje.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.9

Stap 8: Versieren

Wanneer je de kaart schoon hebt gemaakt ziet hij er zo uit. Nu hoef je alleen maar de sticker er af te halen en de kaart naar eigen smaak te versieren.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.10 Resultaat:

Dit is het uiteindelijke resultaat. Natuurlijk kan je het net zo versieren als je zelf wilt. Ook de boodschap kun je zelf verzinnen en toe voegen. Hierdoor kun je de kaart voor elke gelegenheid wel gebruiken.

Diy moederdag kaart met scheerschuim 1.11

Wat vond jij van deze DIY? En wat geef jij jou moeder op Moederdag?

Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account