Blog

Diy, potje schilderen

Diy bloem potje 1.7Begin is er..

Dat een verhuizing meer tijd kost dan ik had verwacht is me wel duidelijk geworden. Het lijkt me maar niet te lukken om de laatste dingetjes gedaan te krijgen. Zo heb ik zowel op mijn kamer als op mijn werkkamer nog steeds geen hanglamp, heb ik geen prullenbak en mis planten in de kamers. Maar hier is met deze diy gelukkig iets verandering in gekomen.

Diy bloem potje 1.1

Net niet helemaal

Toen ik afgelopen week met mijn vader door de Action liep zag ik dit potje staan. Meteen vond ik dit neppe plantje er erg leuk uit zien. Alleen het potje en het grind was niet echt mijn ding. Daarom besloot ik daar verandering in aan te brengen.

Diy bloem potje 1.2

Stap 1, basislaag

Als eerste heb ik het potje voorzien van een laagje gesso (Action). Dit om het potje iets witter van kleur te krijgen en een goede ondergrond te krijgen voor de verft die ik later aan ging brengen.

Diy bloem potje 1.3

Ook het grind!

Op het grind depte ik ook voorzichtig met een klein kwastje een beetje gesso. Dit om de steentjes een erg lelijke kleur hadden en ze niet mooi bij het geheel zouden staan.

Diy bloem potje 1.4

Stap 2, afplakken en kleur toevoegen

Hierna heb ik met washi tape delen van het potje afgeplakt. Eigenlijk tape je alles af waar je de achtergrond wil blijven zien. Bij dit potje wou ik eerst gaan voor driehoekjes maar dit veranderde langzaam terwijl ik bezig was.

Diy bloem potje 1.5

Vergeet het grind niet

Ook het grind heb ik met dezelfde kleur een klein kleurtje gegeven. Probeer hierbij tussen de plantjes het grind goed te raken door de plantjes opzij te drukken.Komt er toch verf op een van de blaadjes kan je dit makkelijk weg halen met een babydoekje.

Diy bloem potje 1.6

Eind resultaat, of toch nog niet?

Dit was hoe het potje eerst geworden was. Ik vind dit er al een stuk beter uit zien dan het orgineel maar was nog niet tevreden. Daarom besloot ik om het potje nog een keertje te voorzien van een laatste kleurtje.

Diy bloem potje 1.7

Voeg eventueel nog een kleur toe

En dit is hoe het potje nu in mijn kast staat. Hij is misschien niet helemaal perfect geworden maar ik vind het een erg leuk resultaat.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account