Blog

Diy woensdag, schilderijtjes maken

diy-schilderijtjes

GEÏNSPIREERD door YOUTUBE video’s

Wanneer ik in mijn kamer creatief bezig ben heb ik altijd een creatieve youtube video aan staan op de achtergrond. Zo ook vorige week toen ik de Action kaartjes aan het maken was. In deze video’s werden er super leuke en schattige canvas schilderijtjes gemaakt. Nu wou ik dit jaar vaker diy’s van het internet uitproberen. Je ziet namelijk zo vaak zulke leuke dingen voorbij komen via Instagram, Pinterest en YouTube. Maar is dit allemaal wel echt zo makkelijk? En worden de resultaten wel echt zo mooi? Ik probeerde het uit. diy-schilderijtjes-1-3

Wat heb je nodig voor het maken van deze schilderijtjes

  • Vierkante canvas schildersdoeken
  • Acrylverf, ik gebruikte roze, geel, blauw, groen, wit en zwart
  • Schilderstape
  • Kwasten en penselen
  • Zwarte permanent marker

diy-schilderijtjes-1-2

Gestreepte pastel en zwarte schilderijtjes

Ik begon met het maken van de twee gestreepte schilderijtjes een de hand van deze video van de Youtuber Orkid Jalali . Hiervoor moet je eerst een achtergrond schilderen. Dit doe je door met een grote kwast strepen en vlekken te maken op het schildersdoek. Dit hoeft totaal niet netjes, omdat je er niet heel veel van terug ziet. Wel is het het beste om te proberen de kleuren niet teveel te laten mengen. Dit zodat je duidelijk verschillende kleuren ziet. Wanneer je de achtergrond hebt gedaan moet je deze goed laten drogen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je met schilderstape delen van het doek afplakken. Vervolgens breng je voorzichtig de zwarte kleur hierover aan. Wanneer je dit hebt gedaan kun je voorzichtig het schilderstape weghalen om je design te onthullen.

diy-schilderijtjes-1-1

Donut schilderijtje

Omdat ik de twee schilderijtjes alleen een beetje saai vond besloot ik nog een schilderijtje te maken. Hierbij ging ik op YouTube op zoek naar een ontwerp waarbij ik dezelfde kleuren kon gebruiken. Dit zodat het een mooi geheel werd met de andere twee schilderijtjes. Het donuts schilderijtje in deze video, dat ik tegen kwam bij het kanaal van Jennifer Noun leek mij hiervoor wel geschikt.

Conclussie

Ik moet zeggen dat ik deze schilderijtjes erg makkelijk en leuk vond om te maken. Ook ben ik erg tevreden over het resultaat. Natuurlijk zijn het niet de meest orginele ontwerpen, toch vind ik het er erg vrolijk en leuk uit zien. Vooral over hoe de drie schilderijtjes bij elkaar passen ben ik erg tevreden. Wel vind ik dat de twee onderste foto’s op mijn fotoplankje er niet mooi bij passen, misschien dat we daar volgende week iets op moeten verzinnen?

 

 

Foto van Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account