Blog

Het verschil tussen houten, clear en cling stempels

Soorten stempels

Wanneer je mijn blog al een tijdje volgt heb je al meerdere soorten stempels tegengekomen. Toch maakte ik nooit echt een los artikel over welke verschillende soorten stempels er allemaal zijn. Dit kwam vooral omdat ik nog lang niet alle soorten stempels heb geprobeerd. Toch leek het mij leuk om vandaag iets te vertellen over de drie verschillende soorten stempels die ik heb namelijk houten, clear en cling stempels. 

Houten stempels

Laten we beginnen met de stempels waar de meesten denk ik toch wel mee beginnen, namelijk de houten stempels. Houten stempels zijn bij heel veel verschillende winkels te koop. Je hebt bij de Action of de Hema bijvoorbeeld voor een paar euro al meerdere leuke houten stempels. Ook bij de hobbywinkels zijn volop houten stempels te verkrijgen. Meestal een stuk duurder, maar ook duidelijk van een andere kwaliteit. Veel goedkope houten stempels zijn namelijk toch in de afwerking van mindere kwaliteit. De rubber is niet goed vastgeplakt bijvoorbeeld, waardoor je sneller hoekjes mee stempelt bij je afdruk.Toch zijn houten stempels wel erg leuk om uit te proberen. Ze zijn niet hat handigste op te bergen, je kan niet precies ermee stempelen en je hebt af en toe dat je iets extra mee stempelt (vooral bij goedkope stempels). Toch is het wel het makkelijkste in gebruik, en geeft het mooie afdrukken. Zelf gebruik ik deze stempels vooral voor kleine dingen. Zoals bijvoorbeeld bij het maken van mijn stickers. 

Clear stempels

Dan de stempels die ik het meeste gebruik, namelijk de clear stempels. deze stempels zijn doorzichtig en gebruik je met een acrylblokje. Dit is een doorzichtig blokje waar je de stempel als het ware op kan plakken om te kunnen stempelen. clear stempels vind ik zelf heel fijn in gebruik omdat je door de stempel en het blokje heen kan kijken. Hierdoor werken clear stempels heel precies. Ook deze stempels zijn weer te verkrijgen in heel veel verschillende prijzen en winkels. Zelf merk ik dat als ik een iets grote project wil doen, zoals een kaartje dat ik meestal deze stempels pak. Ook omdat je vaak een heel setje passende stempels krijgt waardoor je niet hoeft te zoeken naar wat goed bij elkaar past. 

Cling stempels

En dan gaan we naar de laatste soort stempels die ik in mijn collectie heb, namelijk de cling stempels. Dit zijn een soort mix van de houten stempels en de clear stempels. Het materiaal van deze stempels is namelijk het stevigere rubber met daaronder een stukje foam/schuim net zoals bij een houten stempel. Echter gebruik je deze stempels net zoals een clear stempel met een acrylblokje. Hoewel ik van dit soort stempels er nog niet zo veel heb, moet ik zeggen dat ik deze erg fijn vind ik gebruik. Ze voelen stevig aan en stempelen erg mooi! Wel is het zo dat deze stempels het moeilijkste te verkrijgen zijn. Let er bij dit soort stempels wel op dat je ook echt cling stempels koop. Er zijn namelijk ook stempels waar je het stukje schuim en de plak laag zelf nog moet aanbrengen.

Keuze maken

Welke stempels jij moet kiezen is dus erg moeilijk te zeggen. Zelf vind ik alle drie de stempel soorten heel erg fijn.  Het ligt dus vooral aan de stempels set, en hoe jij je stempels wilt gebruiken aan wat voor jou het fijnste werkt. Alle drie de stempels soorten zijn te verkrijgen in verschillende kwaliteit stempels. Ook hebben alle drie de stempels zijn voor en nadelen. En het blijft toch vooral uitproberen in of iets wel of niet werkt.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account