Blog

Kinderboek recyclen

kinderboek 8

Weggooien of hergebruiken?

Nu wij weten dat we binnenkort gaan verhuizen zijn we steeds meer bezig met een beetje op te ruimen. Toen enkele kinderboeken van zolder werden gehaald zag ik dit boek liggen. De verhaaltjes in het boek spraken mij niet heel erg aan, maar de tekeningen vond ik er super leuk uit zien. Mijn vader wou het boek weggooien, maar omdat ik de plaatjes zo leuk vond besloot ik iets anders met dit boek te doen. Ik laat je in dit artikel zien wat ik heb gedaan.

kinderboek 2

Wat heb je nodig:

  • Oud (kinder) boek
  • Mesje of een schaar
  • Zwarte inkt
  • Blending tool of een stukje stof

kinderboek 3

Stap 1, pagina losmaken

Het eerste wat ik heb gedaan is de pagina’s losmaken van het boek. Op deze manier kan je makkelijker bij de plaatjes. Ook geeft het mij altijd wat meer overzicht wanneer ik met 1 pagina bezig ben in plaats van met een heel boek. Hoe je het makkelijkste de pagina los kan maken verschilt per boek. Dit boek werd bijvoorbeeld bij elkaar gehouden door touwtjes. Het enige wat ik dus hoefte te doen was een paar touwtjes doorknippen.

kinderboek 5

Stap 2, kies je afbeelding

Als tweede kies je de afbeelding uit die je wilt gebruiken. Kijk hierbij ook altijd even naar de achterkant, misschien staat hier wel een afbeelding die je nog leuker vind.

kinderboek 4

Stap 3, uitknippen

De volgende stap is het uitknippen of uitsnijden van de afbeelding. Ik zelf vind uitsnijden het makkelijkste omdat ik niet heel erg goed rechte lijnen kan knippen, maar dit is net wat je zelf makkelijker vind.

kinderboek 6

Stap 4, afwerken

Ik vind het zelf mooi om de randen van de afbeeldingen iets donkerder te maken. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het een oud kaartje is. Ook lijkt het hierdoor veel meer alsof dit altijd zo bedoelt is. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van zwarte inkt die ik op de randen heb aangebracht met een blending tool. Je kun hier ook een oud stukje stof voor gebruiken. Je dipt dit dan in de inkt en gat hiermee voorzichtig over de randen.

kinderboek 7

Stap 5, achterkant wegwerken

Op de achterkant staat natuurlijk nog de tekst. Ik heb dit weggewerkt door met zwarte inkt over de achterkant te gaan. Dit is natuurlijk optioneel en misschien niet nodig als je het kaartje bijvoorbeeld ergens op gaat plakken.

kinderboek 8

Resultaat, schattige plaatjes

Wat je overhoud zijn super schattige kaartjes die je voor verschillende dingen kan gebruiken. Gebruik ze bijvoorbeeld als cadeau label, op een kaartje of als versiering van je agenda. Morgen laat ik je 1 manier zien hoe ik deze kaartjes heb gebruikt bij het inpakken van een cadeautje.

Wat vind jij van het resultaat? En wat doen jullie met oude kinderboeken?

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account