Blog

Meer over Alcohol markers

265

Tweede alcohol marker artikel

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik al het alles over alcohol markers artikel. Toen al schreef ik dat ik graag een keertje een vervolg artikel wou schrijven. Vandaag is het dan eindelijk zo ver, het nog meer over alcohol markers artikel is hier. Heb je het eerste artikel nog niet gelezen, doe dit dan zeker eerst. In dit tweede artikel beantwoord ik onder andere waar je budget markers kan kopen, welke goedkopere marker je hebt en waarom alcohol markers doordrukken.266

Budget alcohol markers

Alcohol markers waren tot voor kort best prijzig. Je betaalde al snel enkele euro’s per marker, en dan nog had je een koopje. Nu deze markers echter meer bekend zijn geworden zijn ook goedkopere winkels meegegaan in deze trend. Zo zijn bij de Action bijvoorbeeld de twinmarkers te koop. Andere goedkopere markers zijn die van de flying tyger en die van specrum noir. Allemaal prima markers, zeker voor hobbymatig gebruik. Ook kun je alle alcohol markers met elkaar gebruiken, ideaal als je bijvoorbeeld nog enkele kleuren mist. 271

Wat zorgt voor het prijsverschil

Waarom zijn deze markers goedkoper vraag je je misschien af. Het eerste merkbare verschil zit hem in de punt. Goedkopere markers hebben een hardere punt, waar de duurdere markers vaak een iets flexibelere punt hebben. Dit zorgt ervoor dat je net iets mooier en fijner kan kan kleuren. De kleuren zijn dan namelijk makkelijker te blenden, en het glijd iets prettiger over je papier heen. Een ander verschil is dat je duurdere markers vaak kan navullen.  Als laatste hebben duurdere markers vaak een brede kleurenlijn waar goed over nagedacht is.  Zelf heb ik geen hele dure markers, en ik denk dat dit ook zeker niet nodig is voor hobbymatig gebruik. De goedkopere markers zijn echt prima en je kan er echt super veel leuke dingen mee doen. 268

Mijn alcohol markers drukken door

Ja, klopt alcohol markers drukken inderdaad door. Dit hoort bij deze markers en zorgt er eigenlijk voor dat de kleuren zo mooi met elkaar blenden (mengen). Je kan hier eigenlijk ook niet heel erg veel aan doen. Zelf vind ik dit niet heel erg. Wanneer ik bijvoorbeeld een kaartje maak plak ik het toch altijd op een basis kaart. Wel kan ik me goed voorstellen dat dit voor jou wel een nadeel is, zeker iets om rekening mee te houden.

Nog vragen

Oke dit was het tweede alcohol marker artikel. Heb jij nog vragen laat deze dan zeker achter in de comments! Kijk ook eens verder op mijn blog, hier staan veel leuke voorbeelden op van kaartjes die ik heb ik heb gekleurd met de alcohol markers.

 

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account