Blog

Project creatief, iets anders proberen

Project creatief 2.3Jezelf creatief uitdagen

Het heeft even geduurd maar vandaag is er dan eindelijk weer een project creatief. In project creatief bespreek ik elke week een nieuw onderwerp op creatief gebied. Dit kan gaan over iets dat ik ben tegengekomen, een probleem of gewoon iets leuks. Vandaag ga ik het hebben over hoe je jezelf kan uitdagen op creatief gebied.

Project creatief 2.2Sleur verbreken/voorkomen

Wanneer je veel creatief bezig bent begin je bepaalde gewoontes aan te nemen. Gewoontes die je helpen om makkelijker ergens mee bezig te gaan maar die er ook voor kunnen zorgen dat je in een bepaalde sleur raakt. Om dit te voorkomen is het denk ik belangrijk om jezelf uit te dagen. Toch is dit soms lastiger dan het lijkt. Je moet namelijk je eigen gewoontes loslaten en dingen buiten je comfort zone gaan doen. Vandaag deel ik met jullie mijn tips en vertel ik hoe ik mijzelf probeer uit te dagen. Project creatief 2.1

Jezelf uitdagen tips

  • Probeer eens een keertje iets anders, dit kan heel klein zijn door bijvoorbeeld net wat andere producten te gebruiken of door een nieuwe techniek. Ook kan je juist helemaal iets anders doen zoals ik heb gedaan door te gaan tekenen .
  • Doe mee aan een challenge, een challege is er vaak voor gemaakt om buiten je comfort zone te werken. Zoek een leuke challenge uit en probeer eens iets nieuws. Wie weet tot welke ontdekkingen je komt.
  • Zoek overeenkomsten in je werk, wanneer je patronen in je werk kan vinden kun je ze ook een keertje bewust tegenwerken. Merk je bijvoorbeeld dat je veel werkt met donkere kleuren gebruik dan eens alleen lichte kleuren.

Project creatief 2.3Iets anders proberen, mijn verhaal

De laatste maanden/jaren ben ik creatief gezien vooral bezig geweest met het schilderen en het maken van kaartjes.Toch wou ik ook wel een keertje iets anders.  Vooral door de video’s van Jojan vlogt begon het bij mij steeds meer te kriebelen om weer te gaan tekenen. Vroeger tekende ik namelijk heel erg vaak maar de laatste tijd deed ik het eigenlijk bijna nooit meer. Toen Jojanneke op haar kanaal de tweede teken mee plaatste was ik dan ook meteen enthousiast. Bij teken mee krijg je een thema waarmee je dan zelf aan de slag kan gaan. Dit keer was dat het thema fanart. Meteen had ik het idee om Pocahontas en John Smith een dochter te geven(zie afbeeldingen). Heel iets anders dan ik ooit heb gedaan, maar zo leuk om een keertje te doen. En door juist weer iets anders te doen leerde ik ook weer om mijn materialen anders te gebruiken. Iets wat ik zeker kan gebruiken bij het schilderen of bij het maken van kaarten. 

Hoe zit het eigenlijk met jullie, hoe voorkomen jullie dat je in een sleur terecht komt. en welke manieren gebruik jij om jezelf uit te dagen?

Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account