Blog

Project opgeruimde hobbykamer

kamer-opgeruimd-houden-1-1

Wanneer ik in mijn hobbykamer bezig ben is het vaak binnen de kortste keren een rommeltje. Hoewel ik het beste werk met een opgeruimd bureau, ligt het vaak vol met meerdere projecten die ik nog graag wil doen. Ik besloot deze week dat het tijd was om hier verandering in aan te brengen. Ik besloot tips op te zoeken, op te ruimen en met mezelf af te spreken dat ik de kamer netjes ging houden. En omdat ik denk dat er wel meer mensen met mij hetzelfde probleem hebben deel ik dit proces graag ook met jullie!kamer-opgeruimd-houden-1-2

Tip 1, niet meer Multitasken

Dit klinkt misschien een beetje als een rare tip. Echter wanneer ik kijk naar de oorzaak van de rommel zie ik dat ik vaak met teveel verschillende dingen bezig ben. Ik begin met het maken van een kaartje, wil dan ook even die etiketten printen en maak tegelijkertijd ook nog mijn agenda in orde. Hierdoor stapelen de spullen zich op, en verlies ik het overzicht. wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je eigenlijk veel langer bezig bent. Vanaf nu probeer ik me dus echt te gaan richten op 1 taak.

Tip 2, Taken afronden en opruimen

Nog iets waar ik heel slecht in ben is het opruimen van de spullen die ik heb gebruikt. Vaak heb ik meerdere dingen in mijn hoofd die ik graag wil doen. Hierdoor wil ik meteen beginnen met een nieuwe taak, waarbij ik het opruimen helemaal vergeet. Ik moet dus mezelf gaan leren ook echt taken af te ronden, en ja opruimen hoort daar dus ook bij!kamer-opgeruimd-houden-1-3kamer-opgeruimd-houden-1-4

Tip 3, vaste plek

Een volgende punt waar ik aan heb gewerkt is dat ik meer vaste plekken heb voor alle spullen. Ik had meerdere rommel lades en hierdoor geen goed werkend systeem. Ik heb geprobeerd product groepen te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een lade gemaakt voor alle post spullen en alle stickers en plaatjes die ik heb. Hierdoor weet je ook meteen waar alles hoort te liggen. En dit maakt opruimen ook een stuk makkelijker.

Tip 4, Opgeruimd achter laten

Wat ook vaak gebeurde was dat ik in de avond geen zin meer had om op te ruimen. Ah, dat doe ik morgen vroeg wel dacht ik dan. Echter zorgt dit ervoor dat je meteen een slechte start maakt van een dag. Want waar je eigenlijk het liefst fris in een nieuwe taak duikt, moet je dan eerst beginnen met opruimen. Ik heb daarom met mezelf afgesproken dat ik de kamer elke avond netjes achter laat. kamer-opgeruimd-houden-1-5 kamer-opgeruimd-houden-1-6

Tip 5, Projecten opbergen in mappen

Maar wat doe je dan met die projecten die nog niet helemaal af zijn. Nou als het echt iets is wat ik de volgende dag mee start laat ik het liggen. Weet ik niet wanneer ik er verder mee ga doe ik het in een opbergmap. Ik hem meerdere doorzichtige grote mappen. Deze vul ik dan met de spullen die bij dat project horen. Wil ik er dan mee verder hoef ik alleen de goede map te pakken. Een manier waarop je niet telkens opnieuw hoeft te beginnen maar waardoor de kamer wel opgeruimd blijft.

Hoe zorg jij ervoor dat je werk-hobby plak netjes en opgeruimd blijft? En heb je misschien nog andere tips?

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account