Blog

Review, Hand-lettering boek Action

Handletteren, de creatieve trend

Handletteren, de trend van de afgelopen tijd op creatief gebied. Zelf gaf ik eerder al verschillende workshops met handletteren. En ook op mijn blog en in mijn eigen tijd vind ik het erg leuk om hier mee bezig te zijn. Ik had daarvoor de boeken van Handletteren doe je zo al in huis, waarvan ik al eerder een review schreef. Maar nu komt Action ook met een eigen handlettering boek. Vandaag vertel ik wat ik van dit boek vind. 

Eerste indruk

Laten we beginnen met de voorkant van het boek. Deze is vergelijkbaar met het illustratie boek waarvan ik al eerder een review schreef. een simpel boek die op een eenvoudige en goedkope manier is gebonden met een ringband. toch ziet het er ook wel weer erg leuk uit. Leuke vrolijke kleuren gecombineerd met een mooie handlettering tekst.

Afwisselend en erg vrolijk

Maar dan het belangrijkste de binnenkant. Ook deze ziet er erg leuk uit. Er worden veel dingen uitgelegd en je hebt vooral heel erg veel pagina’s waar je zelf aan de slag kan gaan. Ook dit boek is heel afwisselend en geeft heel veel inspiratie. Je vind de basis pagina’s in dit boek, zoals pagina’s met verschillende soorten letters. En het geeft goede tips voor beginners.

Leren handletteren met een boek?

Is dit dan het boek waarmee je kan leren handletteren. Nee, dat denk ik niet. Het is een super leuk boek. Maar handletteren leer je nu eenmaal niet met een boek (nee ook niet met een ander boek). Maar je leert het vooral door zelf aan de slag te gaan. En daarin vind ik dit wel weer een erg leuk boek. Het is namelijk ideaal voor als je even inspiratie of een kleine opdracht zoekt. Je kent het misschien wel dat je graag iets wilt maken maar geen idee hebt waar te beginnen. Door even door dit boek te bladeren kreeg ik honderden ideeën. En zelfs als je dit niet hebt heb je nog heel veel kleine opdrachten en oefeningen.

Vervangt het andere handlettering boeken?

Vervangt dit voor mij dan het ‘Handletteren doe je zo’ boek. Nou nee, ik merk dat ik beide boeken voor verschillende redenen erbij pak. Het ‘Handletteren doe je zo’ boek pak ik er eerder bij wanneer ik iets uitgebreider ga handletteren. Bijvoorbeeld voor het maken van een grotere kaart of een poster. Heb ik geen inspiratie en wil ik graag even creatief bezig, dan pak ik het boek van de Action. Voor mij zeker een aanrader, zeker voor de prijs van nog geen twee euro.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account