Blog

review, Illustration boek Action

Waarschijnlijk hebben jullie ze al voorbij zien komen. De nieuwe creatieve “boeken” van de Action. Boeken die nog geen twee euro kosten, met een populair thema. Kan dit wel iets zijn. Ik vroeg het mij af en daarom geef ik jou deze week mijn mening over de twee boeken. Beginnend met het Illustratie boek.

Goedkope maar mooie vormgeving

Wanneer je het boek in handen hebt valt je meteen op dat het niet echt een boek is zoals je misschien gewend bent. De voorkant en achterkant zijn twee dikke bedrukte stukken karton bij elkaar gehouden door een eenvoudige ringband. Toch ziet het boek er meteen wel heel erg vrolijk uit en belooft het op de voorkant al van alles. Je kan in het boek tips, technieken, voorbeelden en veel inspiratie verwachten.

Wat een vrolijke kleurtjes

Toen ik het boek opende was ik aangenaam verrast. Wat ziet het boek er leuk uit. Prachtige vormgeving, door de vele vrolijke kleuren en foto’s.  Ook lijkt het boek veel tekst te bevatten, iets wat later een beetje tegenviel omdat elke tekst een Nederlandse, Duitse en een Engelse vertaling heeft. Verder is de inhoud gevarieerd. Het laat veel verschillende dingen zien en er is meer dan genoeg ruimte om zelf invulling te geven aan het boek. 

Een plak doe-boek

Maar dan het belangrijkste, de inhoud. Zelf vind ik de inhoud heel erg leuk. Het is misschien niet een boek waarmee je leert hoe je het beste kan illustreren. Maar toch vind ik het een echte aanrader. Zelf gebruik ik het boek het liefst als een soort plak-doe boek. Wanneer ik graag iets creatiefs wil doen maar niet goed weet wat bied dit boek een uitkomst. Het heeft naast de tips namelijk vooral veel leuke opdrachten en heel veel inspiratie. Ideaal wanner je even snel iets wilt maken maar niet goed weet waar je moet beginnen.

Eind oordeel

Ja ik vind dit boek van de Action een hele grote aanrader. Wanneer je even inspiratie zoekt, of even iets creatief wilt doen is dit echt een uitkomst. Misschien zou je dit ook kunnen vinden op internet, maar toch merk ik dat een boek mij eerder motiveert en inspireert. Ik hoop dat de Action dan ook meer van dit soort boeken gaat maken. Misschien eentje voor snail mailen of swappen? Welk boek zou jij graag willen zien? En wat vind jij van dit illustratie boek?

Foto van Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account