Blog

Sint suprise; Diy cactus

surprise-cactus-1-4Kamerplanten van papier

Bij de paperpassion beurs zag ik een super leuk kraampje van Studio Lianne Louise waarbij je zelf kamerplanten kon maken van papier. Nu was ik dit eerder al eens tegengekomen op pinterest en leek dit mij super leuk om te maken. Toch kwam het er telkens niet van. Maar omdat ik ook graag een surprise met jullie wou delen leek het mij wel leuk om deze twee te combineren. Daarom hierbij de cactus surprise. surprise-cactus-1-1

Stap 1, vorm uittekenen

Om deze surprise te maken heb je niet veel nodig. Naast de basis van gekleurd papier, een schaar, lijm, inpakpapier heb je eigenlijk alleen een kartonnen doos en cocktailprikkers nodig. Wanneer je dit hebt kun je beginnen met het uittekenen van een vorm op de kartonnen doos. Zelf heb ik gekozen voor een simpele vorm maar je zou hier ook een andere vorm van kunnen maken. surprise-cactus-1-2

Stap 2, uitknippen

Vervolgens knip je deze vormen uit.  Bij de vorm die ik koos krijg je twee dezelfde ronde figuren. Hiervan knip je er eentje doormidden zodat je drie delen krijgt. Nu hoeft dit allemaal niet heel precies maar let hierbij erop dat de lengte ongeveer gelijk is. surprise-cactus-1-3

Stap 3, kleur toevoegen

Wanneer je drie delen is het tijd om iets kleur toe te voegen. Je kan dit op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld de delen kunnen verven. Zelf vind ik het mooiste om de delen te beplakken met papier.

surprise-cactus-1-5

Stap 4, in elkaar zetten

Nu hoef je alleen de drie delen nog maar aan elkaar te plakken en je basis is klaar. Bij het plakken heb ik gewoon knutsellijm op de platte zijkanten gedaan van de halve vormen. Deze plak je vervolgens op het midden van je hele vorm waardoor de cactus vorm ontstaat.

surprise-cactus-1-4

stap 5, Details toevoegen

Als laatste is het tijd om de laatste versieringen toe te voegen. Zelf maakte ik van cocktailprikkers enkele stekels. Voegde ik een bloem toe van crêpepapier en maakte ik van het cadeautje een plantenpot (wanneer je kleine cadeautjes hebt kun je deze in een doosje doen). Dit deed ik door aan de bovenkant van het doosje enkele dubbelgevouwen stroken papier te plakken. Ook voegde ik enkele kleine bruine stukjes papier toe als aarde.

Picture of Marion Kroeze

Marion Kroeze

Reactie plaatsen:

Over mij

Door de steun van mijn lieve volgers groeide Acrealife steeds verder en kwamen er steeds meer mooie kansen op mijn pad. Dit maakte dat ik vanaf 1 september de stap heb gezet om van Acrealife een eigen webwinkel heb kunnen maken. Een hele spannende stap, waarbij ik hoop om veel mensen de goede weg op te helpen.

Volg mij:

Recente berichten

Nieuwste video:

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.
Winkel
0 items Mand
Mijn account